2010. szeptember 23., csütörtök

Magyarországi mecsetek, imaházak

FIGYELEM! Az alábbi lista folyamatosan frissül és naprakész!

Budapest


VII. kerület


- El-Nour Mecset
Budapest VII., Rákóczi út 90.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab

VIII. kerület



- Magyarországi Muszlimok Egyháza Al-Huda Mecset
Budapest, VIII., Dobozi utca
pénteki szentbeszéd nyelve: arab
- Omár (Afgán) mecset
Budapest VIII., Ganz telep (Az Orczy tér felőli kapun kell bemenni, majd az első sarkon jobbra fordulni)
pénteki szentbeszéd nyelve: arab
tanítás nyelve: perzsa, pastu
- Élő Anatólia Alapítvány - Török mecset
Budapest VIII., Ganz telep (Bejárat a Golgota tér felől! Az épületet -melyben az első emeleten található- díszes tábla jelöli)
pénteki szentbeszéd nyelve: török
- Tauhíd Mecset
Budapest, VIII. Ganz telep (A Könyves Kálmán körút felőli első kapun kell bemenni, a Tomi büfénél balra kell fordulni, a Tempo Uno boltját is magában foglaló épület második kapuján belépve kell az emeletre felmenni.)
pénteki szentbeszéd nyelve: arab

X. kerület


- Magyarországi Iszlám Kulturális Egyesület
Budapest, X. Makk utca 6/A
pénteki szentbeszéd nyelve: török

XI. kerület

- Dar-al-szalam mecset (egykori Iszlám Egyház)
Budapest XI., Bartók Béla út 29.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab
- Magyarországi Muszlimok Egyháza Budapest Mecset
Budapest XI., Fehérvári út 41.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab

XIV. kerület
- Magyar Iszlám Közösség
Budapest XIV., Paskál utca 90.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab, magyar

Debrecen
- Mecset
pénteki ima a Debreceni Egyetem Auguszta nevű kosárlabda termében, hétköznapi imákra az orvosi egyetem elméleti tömbjében van imaszoba (További felvilágosítás: Ali baba étterem)
pénteki szentbeszéd nyelve: angol, arab
- Magyar Iszlám Közösség Debreceni Iszlám Kulturális Központja
Egyetemi sugárút 56. (Poroszlay utca sarok)

Gödöllő
- Imaszoba a Szent István Egyetem Kollégiumainak B épületében
Az imahely vallási felügyeletét a Magyar Iszlám Közösség látja el.

Győr
- Magyar Iszlám Közösség Mecsete
Hunyadi utca 6.

Kecskemét
- Mecset
Török kamionparkoló a Lajosmizse felé vezető úton
pénteki szentbeszéd nyelve: török
Miskolc
- Mecset
Miskolc, Huba utca 30.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Pécs
- Jakovali Haszan pasa dzsámi
Pécs, Kórház tér
pénteki szentbeszéd nyelve: arab

- Al Furqan Mecset
József utca 4.


Salgótarján
- Imaszoba
Szent Lázár Megyei Kórház rendelőintézete 0054-es öltözője, Füleki út 54-56.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Siklós
- Malkocs bej dzsámi
Siklós, a Városháza mögött
pénteki szentbeszéd nyelve: bosnyák
- Balkán Kapuja dzsámi
Siklós-Máriagyűd, Arany János utca 21.


Szeged
- Magyarországi Muszlimok Egyháza szegedi kirendeltsége
Szeged, Tisza Lajos körút 93.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab

A múzeum nyitva tartása idején az imádkozás a szigetvári várban található Szulejmán szultán dzsámiban és az esztergomi Hadzsi Özicseli Ibrahim pasa dzsámiban is megengedett.

Tiszalök
- Magyar Iszlám Közösség Ibrahim Müteferrika Mecsete
Tiszalök, Wesselényi utca 13.

Már zárva tartó, egykori mecsetek


- Magyarországi Muszlimok Egyháza Iszlám Kulturális Központja
Budapest XI., Sáfrány utca 43.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab

- Tauhid mecset
Budapest VIII., Kőbányai út (A kínai piac bejáratánál lévő fehér épület első emeletén.)
pénteki szentbeszéd nyelve: arab
- Magyar Iszlám Közösség
Budapest XIII., Róbert Károly körút 104.
pénteki szentbeszéd nyelve: arab, magyar

55 megjegyzés:

  1. A muzulmánok abban hisznek, hogy ők nem terroristák, hanem mártírok. Van azonban a kettő között egy óriási különbség - ahogy valaki jogosan rámutatott -, mégpedig az, hogy egy mártír ezt mondja: "Meghalok azért, amiben hiszek"; a terrorista viszont ezt: " Te fogsz meghalni azért, amiben én hiszek." Figyelembe véve, hogy ártatlan embereket támadnak meg, a napnál világosabb, hogy terroristák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy lehet ekkora baromságot ìrni???? Az iszlám vallás a tiszteletre èpül emberek és àllatokat iránt! A terroristák azok fanatikus barmok, akiknek iszlám a vallásük. De, ha elővennèd a történelem könyvet, összehasonlìthatatla az a mészárlás amit a keresztények tettek az isten nevében! Szòval mielőtt butasàgokat ìrnánk kultúra pls

      Törlés
    2. Hogy lehet ekkora baromságot ìrni???? Az iszlám vallás a tiszteletre èpül emberek és àllatokat iránt! A terroristák azok fanatikus barmok, akiknek iszlám a vallásük. De, ha elővennèd a történelem könyvet, összehasonlìthatatla az a mészárlás amit a keresztények tettek az isten nevében! Szòval mielőtt butasàgokat ìrnánk kultúra pls

      Törlés
    3. Mit zagyválsz te itt össze-vissza? Magadnak mondasz ellent 3 mondaton belül. Jó lenne, ha nem nyilatkoznál nyilvános fórumokon, mert a szellemileg visszamaradottak még követni fognak.

      Törlés
    4. Ki az országok az össze kecsebaszóval,és az áttért arulókkal!Az iszlám egy vírus semmi több!Az agymosotaknak emlékeztetőül,mi volt a török megszáláskor?Országrészek elnéptelenése,gyermekrablások,pusztulás!Ezt hozta a"béke vallása"!

      Törlés
  2. A muszlimok nem abban hisznek, hogy ők nem terroristák, sőt, abban sem hisznek, hogy mártírok. Ennél fogva, az úgynevezett "óriási különbség" - annak ellenére, hogy "valaki" (Ki ez a "valaki"?! Elképzelhető, hogy "Senki"?)jogosan(?) valamire rámutatott - nem létezik. Figyelem a környékemen élő muszlimokat, és azt látom, tapasztalom nap mint nap, hogy becsületesebb, élhetőbb, tisztább életet élnek, mint a magukat kereszténynek vagy keresztyénnek valló emberek! Képzeld! Senkit sem támadnak meg (a muszlimok)! Képzeld! Másokról (mint Rólad is), és a kereszt(y)én(y)ekről ez nem mondható el...! Tudod mit?! Inkább száz igaz muszlim legyen előttem, mint Te és a hasonszőrűek a hátam mögött! Csupán ennyit tudok ajánlani: Kicsit kevesebb média, és több olvasás... Légy boldog, és minden körülted élő! Isten áldjon! (Egy keresztény)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!tudod,végre látok egy értelmesen gondolkodó embert!őszintén megmondom,nekem 2éve van egy muszlim párom,hamarosan összeházasodunk!és amit az előtted lévő személy írt az mind baromság!a muszlimok nagyon is kedves,barátságos,és odaadó emberek!a nőket a tenyerükön hordják(saját példámból tudom)mindenük a nő,nem akarják hogy dolgozz,mert sajnálnak,hogy elfáradsz,fáj a hátad,stb...csak jót akarnak!én dolgozom,mert én akarok,és hála egy kicsit a párom a felvilágosultabbak közül való,tehát nem vagyok leszabályozva,nem kell takarnom magam,semmi ilyesmi!úgy élek mint bárhol európában!a muszlimoknak a legfontosabb a tisztelet,és az őszinteség!amit viszonoznak is!és nagyon segítőkészek!amit én tapasztalok párom barátaitól az elképesztő,bármikor számíthatok rájuk,még ha párom az országban sincs!sokkal külömebbek mint sok keresztény,vagy akármilyen vallású!ahogy te is írtad az előtted írónak,inkább 100muszlim előttem mint sok álszent keresztény mögöttem!további szép napot!

      Törlés
    2. Van itt pár áttért ribanc...miért nem takarodtok haza ?

      Törlés
    3. Névtelen, te strici vagy ribancokat keresel?

      Törlés
    4. 2005 -n Londonban megusztam a bomba merényletet.Ezek angol de pakisztáni származású muszlimok voltak.Kár hoyg te nem utaztál azon a szerelvények ahol 50 halott és sok sérült leszakadt kező megvakult ember fetrengett a vérben.Érdekes mint ALLAH AKBÁROZVA robbantott.Nem Jézus nevét kiabálta .https://www.youtube.com/watch?v=Mllxt9FOyoA Havonta vannak iylen akciók Hollandiában .2 hete páncéltörő rakétával lőttek egy irodára és érdekes ezek is ALLAH AKBÁRT mondtak.

      Törlés
    5. keresztény barátom csak óvatosan az ilyen gondolkodással, én is keresztény vagyok (26 éve) de pár hónapja már naponta ötször imádkozom...

      Törlés
  3. engem csak megkéseltek és utána megzsaroltak. Mennétek vissza a sivatagba ott a helyetek gyávák

    VálaszTörlés
  4. "Azok", nem muszlimok voltak. Nem mehetek vissza a sivatagba, mert Magyar vagyok. Magyarországon, mint Te is bizonyára tudod, nincsenek "sivatagok". Gyáva az, aki a (saját maga okozott, vagy vélt) sérelmeiért, másokat okol és nem mer szembe nézni önmagával.
    Légy boldog, mindig és mindenütt, de leginkább a körülötted élők.

    VálaszTörlés
  5. Akit valamiért megkéselnek, majd megzsarolnak, biztosan elkövetett valamit, amiért ez történt. Tehát ő maga is bűnös. Az az ember, aki késel, öl, zsarol stb., bűnös, de majd Isten eldönti a sorsát. Viszont ezért egy egész vallás követőit terrorstának nevezni egyhén szólva túlzás. Én is csak ajánlom, olvass, láss, s csak utána beszélj... Szánlak... (Egy kereszté, Dia)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a muzulmanok nem mind terroristak! a terrorizmusnak tobb fajtaja van! nem csak az onkentes merenylok a terroristak egyebkent sem! En egy egyiptomi emberhez mentem ferjul es a kapcsolataim soran sajnos senki nem tisztelt ugy(egy magyar sem!!!) mint O! attol fuggetlenul h o muzulman en kereszteny, nem eroszakolja ram az o vallasat es a terrorizmust is megveti!! Az elozo kapcsolatombol a lanyomat sajatjakent neveli es jobban banik vele mint a sajat apja! Szerintem ugyanugy kulonbseget kell tenni a kozottuk(mert nem mindegyik terrorista!!!) mint a magyarok kozott akikre nem mondhatjuk h fuu mennyien reszegednek le a hetvege alatt akkor az osszes magyar alkoholista! v hetvegi buli alkalmaval az egy ejszakas kalandok stb ez nem azt jelenti h az osszes magyar no konnyu veru...az eremnek 2 oldala van! csak hat mivel a magyarok annyira pesszimistak h a rossz mogott nem latjak a sok jot es akkor leirja az egeszet rossznak..gratulalok a felvilagosult magyarokhoz....

    VálaszTörlés
  7. kedves nevtelen bekuldo aki aprilis 9en 14.50korirtal...mit keresel egy ilyen oldalon amikor teljesen muzulman ellenes vagy? csak azert h szapuljad a vallast es a kovetoit tegyel egy szivesseget magadnak es masoknak , ne gyere ide fel mert teljesen felesleges! Nem kell a muzulmanokat bantani, mert abbol amiket itt irsz abbol csak magsz azt ered el h belekeveredsz egy szo csataba vkivel es tok folosleges ilyennel tolteni az idodet! Biztos van 1000 fontosabb dolgod amit tehetnel ahelyett h ocsarolj masokat! semmi szukseg erre! mert nem lehet csak arrol szo h az emberek elfogadjak a massagot, ha vallasrol borszinrol , kulturarol szexualitasrol v akarmirol legyen szo! Isten mindenkit masnak teremtett! fogadd el! ne vesztegesd az idot ezzel! ja es nyilvan egy magyar , kereszteny lany vagyok! csak megtanultam h hogyan fogadjam el az embereket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ,ti menjetek oda ahol a vallásotok elfogadott !Mert nem találtál rendes magyar embert ,akkor sem közösül értelmes nő muszlimmal. Iszlám nem vallás hanem bún szervezet !Addig békés vallás míg meg nem szaporodnak. Akkor azonnal előjön a más vallásúak üldözése ,megölése, Takkija ,mi akik ismerjük a történelmet ,nem felejtjük el hogy leigázták Europát és évszázadokig rabszolgakánt kezelték aki nem muszlim !Egy muszlimnak mindenhez joga van, egy hitetlennel szemben .10 évvel később láttuk mire képes az Iszlám Állam .10 év és véres polgárháborúk lesznek muszlimok és nem muszlimok között Europában !

      Törlés
  8. Mind ennyian emberek vagyunk!

    VálaszTörlés
  9. mielőtt a muszlimokat szidja valaki nézzen szét a saját köreiben.. mennyi bűn erőszak családgyilkosság pedofilia is van. ugyhogy kuss legyen... hitetlen alkoholista disznóhuszabáló drogos bagázs

    VálaszTörlés
  10. MONDJA MAR MEG VALAKI H HOL LEHET AZ EID IMADKOZASRA MENNI DEBRECENBEN??????

    VálaszTörlés
  11. Egy keresztyén ember soha!!!!!nem ítél,hanem imádkozik a muzulmánokért.Az életét adja,mert az Úr Jézus is azt tette.Vannak akik keresztyénnek valják magukat,de az Úr Jézus azt fogja mondani nekik:soha nem ismertelek benneteket.Ha nem éled csak beszélsz a keresztyénségről,akkor semmi közöd hozzá.Az őszinte, feltételnélküli szeretet épit,bátorít, imádkozik,a javát keresi a másiknak.1Korintus 13.Én eszem az ételüket,elmegyek az orvosaikhoz,imádkozom,és ismerkedek velük.Még soha nem bántottak,pedig 32 éve ismerem őket.Szeretettel:marika maasai

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár hogy nem voltál azok között akiket elgázoltak felrobbantottak,halálra késeltek.Érdekes mind ALLAH AKBÁRT kiabált !

      Törlés
  12. "A hit önmagában rosszra nem tanít" - apukám mondta ezt, amikor kicsi voltam, ha a vallásról volt szó. Sosem érdekelt igazán, de mindig tiszteletem a vallásokat, ez lenne a helyes hozzáállás. Kiegészíteném azzal, hogy a vallást csak az ember képes bemocskolni. Nem vagyunk Isten, hibákat követünk el, hibáink felett Isten fog ítélkezni. Én pedig egy muzulmán férfihez fogok feleségül menni. Hihetetlen! Ő egy a sok millió ember közül, de számomra az egyetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem már találkoztál az iszlám valódi arcával .Gyerekeidet sajnálom csak .Őket nem fogadja be sem a magyar ,sem az arab !https://imgur.com/lFwnrDQ

      Törlés
  13. 1. A terrorizmus az iszlám ellensége, mint bármely más erőszakhoz nyúló muszlim.

    2. Az a muszlim, aki a keresztényt, vagy zsidót elítél vallása miatt szintén az iszlám ellensége.

    3.4.5.6.7.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja nem ítél el csak vagy dsziszját fizetnek vagy megölnek, csak épp békén nem hagynak.Tényleg nem ítélnek el, valóban.

      Törlés
  14. A muszlimokat nem lehet támadni csupán azért, mert vallásosabbak mint egyes keresztények. Vannak fanatikusok, de ők se heccből robbantgatnak... Mindennek van oka és okozata. Azokat a muszlimokat, akiket háborúba kényszerített az USA vagy Izrael, megértem, hogy a hazájuk védelme érdekében robbantgatnak, harcolnak a megszállók ellen ezzel a módszerrel (is).
    A probléma ott kezdődik, amikor egy liberális provokátor a muszlimokat sértő megjegyzést tesz, ami miatt a muszlimok nem azt az egy embert (vagy ideológiát) ítélik el, hanem a keresztényeket együttvéve, valamint ha egy országot, csupán létszámuk növekedése miatt saját muzulmán országuknak neveznek ki, nem törődve annak keresztény múltjával, kultúrájával. Muszlimként is be lehet integrálódni egy befogadó országba.
    Az pedig már csak bonyolítja a helyzetet, hogy a zsidók által támogatott liberalizmusnak köszönhető, hogy Nyugat-Európa oda jutott, ahol most tart a muzulmán-keresztény együttélés tekintetében. Az pedig, aki nem jön erre rá (legyen az muszlim, vagy radikális jobboldali), nevezetesen, hogy a neoliberálisok voltak azok, akik utat engedtek a nagyszámú muzulmán bevándorlóknak Nyugat-Európában és lezüllesztették a kereszténység egészséges védőmechanizmusát (egyre kevesebb aktív vallásgyakorló van, folyamatosan zárnak be a templomok), az nem látja az ok-okozati összefüggéseket. Ez teszi lehetővé (sajnos), hogy muzulmán-keresztény ellentét alakuljon ki sok helyen ott, ahol a muzulmánok lélekszáma megnövekedett Európában.
    Véleményem szerint azzal nincs gond, hogyha egy adott országban pl. Magyarországon a muzulmánok a vallásukat gyakorolják, a probléma ott lesz (Nyugat-Európában már tapasztalható), ha azon muzulmánok száma nagyobb méreteket ölt, akik Magyarországra nem mint első számú hazájukra tekintenek, hanem egy átmeneti otthonukra, amit saját képükre akarnak formálni.
    A befogadó nemzet kultúráját mindig tiszteletben kell tartani, legyen az keresztény, vagy muzulmán.

    VálaszTörlés
  15. Kecskeméten mikor kezdődik a dzsuma ima?Salam alejkum

    VálaszTörlés
  16. Nem tudom, hogy mikor kezdődhet az ima Kecskeméten, de azt hiszem, hogy a téli időszámítás idején délben. Máshol legalábbis így szokott lenni.

    VálaszTörlés
  17. Kár, hogy Magyarországon nem építenek olyan mecseteket, dzsámikat amilyenek akár Pécsett,vagy Siklóson találhatóak. Sokkal látványosabbak lennének.

    VálaszTörlés
  18. Az én párom is muszlim, 4 éve vagyunk együtt, jóban rosszban. A tenyerén hordoz engem, és a fiunkat, amiért nagyon tiszteljük őt! Amióta együtt vagyunk nem dolgozom ő tart el bennünket.Én teljesen hiszek az iszlámban és teljes szívemből fogom elmondani nemsokára a tanúságtételt, mivel érzem tudom, és hiszem az egyedüli Allah létezését voltát, és nincs hozzá fogható! Amióta együtt élek a párommal és megismertem az iszlám vallást, kultúrát és Mohamed Próféta (béke vele) által fent hagyott Korant, az életem 180 fokos fordulatot vett jó irányba! Boldognak érzem magam békében és nyugalomban élünk! A muszlimok nem terroristák, csupán az egyetlen igaz vallás hívői. Mivel egy muszlim tudja azt, hogy a halál után mi vár rá és hisz a számadásban a Paradicsomban és a Pokolban ezért nem képes tudatosan olyan dolgokat tenni, amivel Allah kegyelmét kockára tenné. Aki olyan dolgot cselekszik ami bűn, azt is meg fogja látni, ugyanúgy mint a jótetteket e világon majd a túlvilágon is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nő vagy, ami szinte biztos, Névtelenke, haha.., kívánom neked, hogy ne csalatkozz, légy boldog a pároddal örökre és azon túl is! (muzulmán nők igen ritkán szoktak idejönni és áttéríteni majd férjül venni keresztény férfiakat) Azért ez sokat mond rólad is és az iszlámról is: "A muszlimok nem terroristák, csupán az egyetlen igaz vallás hívői." Egyetlen igaz? HAHAHAHAHAHAHAHA....

      Törlés
    2. Már ezzel gond van...az egyetlen igaz vallás. Ez mérhetetlenül sért engem az én saját vallásomban. Pont. És bármikor meg is védem azt kőkeményen.

      Törlés
  19. Bátor döntésedhez gratulálunk! Allah éltessen titeket!

    VálaszTörlés
  20. ÉN vallásom nem muslim ,én keresztény vagyok , de a barátaim ,és azok családjai azok muslimok ,és élnek egyiptomban, nekem ,és a családomnak nagyon jó barátok. Nagyon sokat voltam náluk egyiptomban én személyesen ,és a családomal együtt. Én csak a legjobbat tudom mondani roluk. Sajnos azt érzem ,hogy sokan teljesen más véleményt alkotnak roluk. HISZEN ŐK IS ugyanolyan emberek ,mint mi , boldogok akarnak lenni ,és szabadon utazni bárhova.ÉN ,most segítséget szeretnék kérni ,ha valaki tudna.Minden évben töbször is készítetni én meghívólevelet Egyiptomi barátainknak,mi itt Magyarországon , meg is kapni meghívolevelet,de még soha nem engedni be őket magyarországra. Vagyis ők nem kapnak vizumot.Kérdezem én!!!!! mert ők muslimok arabok????? SZERINTEM emeri szabadságukban korlátozni őket.ŐK nem szeretnének mást , csak egy más országot látni ,és persze a mi családunkat ,és egy kicsi kulturát hazánkból.Kérek mindenkit aki olvasni ezt a levelet ,és tudna nekem tanácsot adni , vagy segíteni,az írjon nekem e-mail cimemre nusi2002@freemail.hu.köszönöm mindenkinek.

    VálaszTörlés
  21. KÖSZÖNÖM , OLVASTAM!

    VálaszTörlés
  22. http://en-maktoob.news.yahoo.com/photos/great-mosques-around-the-world-1353912287-slideshow/?format=embed

    Itt van egy valaogatas a vilag kulonbozo pontjain talalhato Mecsetkerol osszessen 95 kep.

    Ramadan utan majd kuldok kepeket az Emiratusok mecsetjeirol is, ahogy igertem mar.

    VálaszTörlés
  23. Tök mindegy!! Olaj nem kell es kész!!
    Arbeit macht frei!
    Akkor miert vannak a oszetuzesek muszlim muszlimmal??? Gadaffi nem volt zsido??? Saddem Hussein nem gázasitotta el a kurdokat??? Carlosnak a sakál utalttak a lovet felberltek ber gyilkosnak?? Erdekes mai napig nincs rabszolga kereskedelem?? Atatürk az sem volt zsido????

    Kosovo milyen okok miatt kaptak össze??? A lényeg 25 ev koruli fiatal ember mint én. Arab es a török nem nehéz meg tanulni????
    15:30 felé 2013 november 30. fele irtam tudna errol valaki felvilagositast adni hogy kicsit negyszemkozt tudjak beszelni nem pedig bujkalva. Budapestnek a keleti részén lakom egyik mecsetett meg lehet nézni személyesen????

    VálaszTörlés
  24. Miért vannak összetűzések a muszlimok között? Mert muszlimok -mint minden ember- lehetnek gyarlók. Ha betartanák a vallást, nem tennének ilyet. Gadaffi és Atatürk zsidó volt? Nem kevesen állítják ezt. Talán igaz. Nem is igazán támogatták vagy gyakorolták az iszlámot. Ahogy a nagyon vallásos kurdokat gyilkolászó Szaddam sem. De legalább ő biztos, hogy nem volt zsidó. Hivatalosan már sehol nincs rabszolgakereskedelem. Mohamed próféta (béke legyen vele) azt tanította, hogy kegyes cselekedet felszabadítani egy rabszolgát. A mecseteket meg lehet tekinteni személyesen. Ajánlom a Magyar Iszlám Közösséget a Róbert Károly körúton. Ott nagyon szeretik a hozzád hasonló érdeklődőket.

    VálaszTörlés
  25. Üzenet a muszlimok vezetőihez!

    Miután megszereztétek az áhított egyházi státuszt, jó lenne ha nem vetkőznétek ki teljesen önmagatokból és nem feledkeznétek meg róla, hogy Allahtól kaptátok a lehetőséget, azért, hogy hirdessétek Allah vallását, hogy összefogjátok a muszlimokat akik kisebbségben vannak ebben az országban. Azért kaptátok, hogy példát mutassatok minden téren.
    Tudom ez nagy kérés, szinte kivitelezhetetlen de legalább megpróbálhatnátok.
    Vagy legalább azt, hogy ne éljetek vissza vele. Gondolok itt arra, hogy a családtagoknak vagy a haveroknak nem kellene előnyös pozíciókat és előnyös adományokat, hajj-ra lehetőséget osztogatni csak azért mert holló hollónak nem vájja ki a szemét.

    Nem lenne baj az sem ha kicsit odafigyelnétek végre a muszlimokra is az országban.
    Nem azzal töltenétek időtök nagy részét , nem arra fordítanátok az energiáitokat nyíltan vagy titokban, hogy muszlim muszlim ellensége legyen. Hogy megbékélést, párbeszédet szorgalmaztok más vallásúakkal (természetesen erre is nagy szükség van) amikor ti magatok nem az összetartást hanem a széthúzást (Fitnát) generáljátok. Több ezer muszlimért vállaltátok a felelősséget nem csak ötven-hatvanért akik egy követ fújnak veletek! Azokért akik nem kérdeznek nem gondolkodnak nem kérik számon mire költöttétek a kül és belföldről kapott segítséget. Akiknek nagyobb százaléka sajnos még a saját vallását sem ismeri, mert ahány közösségbe megy annyi féle választ kap egy kérdésre. Közösségenként szépen elháborúzgattok a hatalom megtartása vagy éppen annak megszerzése miatt, de közben a dáwa a hitoktatás az egymás megsegítése romokban hever. Próbáltatok már belegondolni abba, hogy például hétvégén hány muszlim apa nem tud enni adni a családjának mert egyszerűen nincs mit? Rengeteg muszlim család van ilyen helyzetben de a legtöbbjük csendben alázattal viseli el a helyzetét és még ezért is hálát ad Istennek. Ha nem hiszitek menjetek oda és győződjetek meg róla személyesen! Beszélgessetek családokkal, nőkkel, gyerekekkel és tudni fogjátok az igazat. Tudjátok e, hogy a több ezer muszlim családból mennyi teheti meg, hogy halal vágású húst egyen?
    Miután büszkén veritek a melleteket az egyházi státusz elnyeréséért és élvezitek az előnyeit, gondoltatok e a muszlim gyerekekre? Tettetek e érdemben bármit, hogy óvodájuk, iskolájuk legyen (nem fizetős). Állami segítség, külföldi adomány felelőseként megtettetek e mindent, hogy igazságosan részesüljenek a muszlimok? Amikor Allah arra szólít fel titeket, hogy adományozzatok az miért egyenlő nektek azzal, hogy pénzért adjátok amit más muszlimok adománynak szántak. Hajj előtt mikor írjátok a neveket kik kapnak lehetőséget adományként utazni, van e a listán mély szegénységben élő testvéretek neve vagy csak a gazdag testvéreiteknek szerveztek utat?
    Gondolom már kezditek érteni,hogy én és sok ezer muszlim miért nem bízik bennetek..

    Nekünk nincs szükségünk nagy szónokokra, hamis sejkekre, szélsőséges ideológiákra, megélhetési muszlimokra, lejárt szavatosságú ételt osztókra. Médiában önmagát favorizáló borivókra, a saját vagy közösségének érdekeit előnybe helyezőkre.

    TALÁN

    Tegyük fel ha megszólalna bármelyikőtökben is az a szintű istenfélelem és felállna a székéből és bejelentené, hogy nem érdekli sem a hatalmi pozíció, sem a politika, sem a halal engedéllyel való üzletelés vagy az átlagon felüli fizetés és átadja a helyét végre olyan muszlimoknak akik egyedül Allahért és a több ezer muszlimért tennék a dolgukat az összetartás és egyenlőség szellemében.

    Talán több esélye lenne a Magyarországon élő muszlimoknak, legyen az magyar, arab, vagy török, hogy ne csak egy bizonyos szinten tanulja Allah vallását, hogy ne politikai vagy szélsőséges nézeteket sugalmazó pénteki beszédet hallgassanak. A több tízezer hadíszból a magyar muszlimok ne csak negyvenet olvassanak. Adj Uram a muszlimoknak olyan vezetőket akik a Te akaratodból az egyenes úton vezetik őket. Ámin

    VálaszTörlés
  26. http://www.dzsihadfigyelo.com/wp-content/uploads/2015/07/Sharia-t%C3%B6rv%C3%A9ny-nem-muszlimoknak-ebook-1506211.pdf

    VálaszTörlés
  27. http://harcunk.info/index.php/hirek/224-furfanggal-szalltak-szembe-az-iszlamistak-terhoditasaval

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Durva mi történik akkor ha hiányos tudású, gyűlölködő emberek elkezdik az interneten megosztani baromságaikat. És még durvább, amikor egy csomóan még hitelt is adnak nekik.
      Itt van pl ez a cikk is, akkora baromság, hogy aki egy kicsit is elgondolkodik rajta, vagy utánanéz a dolgoknak az vagy kineveti, vagy elsírja magát.
      (A disznó éppúgy tisztátalan állat mint pl a kutya, mégis muszlimok millió tartanak kutyát - erről ennyit. Nem értem mi köze van annak, hogy valaki -pénzét nem sajnálva- elásott egy disznót, ahhoz, hogy a Korán tiltja a disznóevést...)

      Törlés
  28. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  29. Az összes ember aki vallàs mögé bújik egy agymosott barom.....

    Én élem a sajàt életem ès nem hiszem hogy egy több ezer èves szaros könyv szerint kène lèteznem..... (Ezt úgy jelentem ki hogy màr elolvastam a Qaran-t, Bibliàt, Kebra Nagast-ot, és a Bhagavad-Gita-t is) ;)

    Tovàbbi szép napot.....

    VálaszTörlés
  30. http://kephost.com/image/wFBU http://kephost.com/image/coXL
    http://kephost.com/image/cTfX

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Agymosott. Ennyi erővel tíccsuk be a zateizmust is mer' a sztálin is ateista volt. Vagy mondjuk tíccsuk be a kereszténységet, mer' az indiángyilkoló gyarmatosítók is azok voltak.
      Nem az iszlám vallással van a gond, A terrorizmus ellen az a leghatásosabb módszer, ha nem hagyjuk, hogy a szélsőséges szaúdi-vahabita tanoknak mecsetei legyenek.

      Törlés
    2. Oké én felkínálok neked 1 millió Ft-t ha eszel egy olyan tálból amiben egy marék M&M cukorka van de csak egy mérgezett belőle .Nem látható melyik az .Megennéd ?Mert pontosan ezt sugallod ha van egy rossz köztük akik bombával a nyakában a metrón robbant az nem muszlim csak egy eltévejedett .Fura azért hogy ALLAH AKBÁRT kiabál mielőtt gyilkol.Meg a mecsetben is ALLAH AKBÁRT mond az imám !

      Törlés
  31. Helló,

              Van szüksége a hitel? akkor megoldhatja a problémáit, ha idejön. Mrs. Anna vagyok. Magyarországról a múlt héten hétfőn kölcsönt kértem a számláim megfizetésére, ezért különböző csalások kezébe kerültem, és különböző kölcsönöket csaltam. Ha nem az a hölgy, aki a legjobb barátom, Mercy, ő mutatott be Mr. Johnson Pablo (vezérigazgató), a JOHNSON PABLO LOAN COMPANY, és 100.000,00 euró összegű kölcsönt segített nekem stressz nélkül. Így a magyarországi kedves embereim e-mailen keresztül kapcsolatba léphetnek: johnsonpabloloancompany@gmail.com És ne felejtsd el elmondani neki, hogy elküldöm a cégednek.

    VálaszTörlés
  32. Le vagyok taglòzva,hogy Magyarorszàgon, ahol a török hòdoltsàg idején öseink millioi haltak meg a muzulmànok àltal, itt most emberek 10 ezrei vették fel önként az iszlàm vallàst!
    Mi lesz veled Magyarorszàg? :-(

    VálaszTörlés
  33. Az iszlám terjestése 3 lépcsős: megtévesztés, terjeszkedés, leigázás. Az iszlám mint szó is behódolást jelent. Az Alkorán maga állítja hogy Allah a legjobb megtévesztő (3:54 és ld. még 4:157). Ahol még kisebbségben vannak a muzulmánok, a vezetők megtévesztést használva szoktatják meg a többségi lakossággal, hogy muzulmán testvéreink nem okoznak gondot, mert alapvetően jók, jószándékúak, stb. Ezt az egyszerű iszlám hívő is őszintén így hiszi. Alkorán 5:51 tiltja hogy egy muzulmánnak keresztény vagy zsidó legyen a barátja. Amikor aztán egyre gyarapodnak, a vezetők tudják: léphetünk a 2. és 3. fázisba, így követik a hívei is. Kiderül hogy van 9:29-es vers. Anglia már nem az 1. fázisban van: egyes helyeken nőként nem lehet kimenni az utcára. Egy valami tiszteletének a vallása, a kardé. Nálunk még játszák az áldozatot. Bármennyire is igyekszik a nagy Imitátor, ő is tudja, Jézus a Krisztus, aki meghalt és feltámadt, őbenne vált teljessé a Szövetség.

    VálaszTörlés