2011. augusztus 9., kedd

Kaszárnyából mecset: fellélegezhetnek Párizsban



Utcai ima PárizsbanSzeptember 16-tól egy volt kaszárnyában gyakorolhatják vallásukat Párizs XVIII. kerületének muszlim lakosai, akik eddig mecset hiányában az utcákon imádkoztak - jelentette be Claude Guéant, Franciaország belügyminisztere hétfőn.

A pénteki imáknak eddig rendszeresen helyet adó Myrrha és Polonceau utcák helyett a muszlim szeptembertől az egykori Clignacourt laktanyában  imádkozhatnak. A muszlimok vezető képviselői, közöttük a Muszlim Vallás Franciaországi Tanácsának (CFCM) elnöke a helyszínre tett látogatásuk során megfelelőnek találták az épületet, amelyben egy 800 és egy 1200 négyzetméteres terem is az imádkozók rendelkezésére állhat. Közölték, augusztusban, a ramadán alatt tájékoztatni fogják a muzulmánokat arról, hogy abba kell hagyniuk az utcai imádkozást.
Az utcai imák az év eleje óta komoly vita tárgyát képezik Franciaországban. A vitát Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke váltotta ki azzal, hogy a második világháborús német hadsereg megszálláshoz hasonlította azt.
MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése