2013. március 16., szombat

Károly herceg menti meg a mekkai nagymecset abbaszid és ottomán szárnyát?

FRISSÍTÉS!

Az Arab News híre szerint -a sok felháborodást követően- nyilvántartásba veszik, és egy helyi múzeumba szállítják a mekkai Szent Mecset oszlopait.

Az eredeti hír:

Döbbenetes képek birtokába jutott az Independent című brit napilap. A vahhabi királyságból kicsempészett felvételek szerint hatalmas markológépekkel álltak neki az iszlám vallás legszentebb szentélyének vad rombolásához. Tucatnyi exkavátorral pusztítják 1400 év örökségét. A cél végképp eltörölni azt, amit ez a közösség a világnak adott, s felváltani azt valami posztmodern giccsel.

A hírek szerint a primitív sivatagi arabok féktelen, a timbuktui sírrombolásokhoz hasonlatos tombolása még a nem-muszlimok megdöbbenését is kiváltotta. Maga Károly herceg, a brit uralkodói ház nemes tagja is Szaúd-Arábiába repül, hogy megmentse a több százéves építészeti örökséget.

A most elpusztított oszlopokon Mohamed próféta (béke legyen vele) és legközelebbi barátainak neve, és a korai iszlám történelem jeles eseményei vannak felvésve szépséges kalligráfiával, azaz pótolhatatlan és szent értéket semmisít meg a vahhabizmus semmit nem tisztelő ideológiája.

És íme a pusztulásra ítélt oszlopok és kupolák:

1 megjegyzés:

  1. Barbárság. De ezen nincs mit meglepődni, hiszen Mekka és Medina régi épületeinek 95%-át már lerombolták, amit előtte muszlimok 1300 éven keresztül őriztek és karban tartottak.

    VálaszTörlés