2011. december 12., hétfő

Lezárták a zsidók a Mecsetek terére vezető feljárót

MTI alapján
 
A "látogatók biztonsága" érdekében lezáratta a jeruzsálemi Mecsetek terére vezető, nem muszlimok által használt feljárót a zsidó városvezetés.

A zsidó városvezetés december 8-án jelentette be, hogy egy héten belül lezárja a feljárót, ami várhatóan nagy felháborodást válthat ki az arab és muszlim világban.
   
A rendőrség és a Siratófalért (Nyugati fal) felelős zsidó szervezet, a Nyugati Fal Alapítvány vasárnap döntött a Magrebi (Nyugati) kapu lezárásáról, a városvezetés levelének következtében, amelyben az aggodalmát fejezte ki, s hét napot adott az alapítványnak az intézkedésre – közölte Stephan Miller városházi szóvivő.
   
"Slómó Eskol, Jeruzsálem főépítésze a Magrebi kapuhoz vezető feljáró azonnali lezárását rendelte el, mert az építmény veszélyt jelent a közbiztonságra, és gyúlékony" – közölte a polgármesteri hivatal december 8-án.
   
A fából épült feljáró a judaizmus fő zarándokhelyétől, a Siratófaltól vezet a Mecsetek terére, az iszlám harmadik legszentebb helyére. A rámpát 2004-ben építették átmeneti megoldásként az előző feljáró összeomlása után, s a nem muszlim látogatók és az izraeli katonák használják a tér megközelítésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése