2011. december 9., péntek

Algír miniszter lobbizik az AIDS-kampányáért

MTI
A mecsetek "életbevágó" szerepet játszhatnak az AIDS megelőzésében azzal, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a vírus veszélyeire – mondta az algériai vallásügyi miniszter csütörtökön.
"Az Algériában található körülbelül 15 ezer mecsetnek oktatnia kell a fiatalokat, érzékennyé kell tenniük őket a HIV/AIDS problémájára, hogy az ne terjedjen tovább" - mondta a miniszter egy vallási vezetők számára rendezett AIDS-ellenes konferencián az APS algériai hírügynökség jelentése szerint.
"Az imámok aktívan hozzájárultak e csapás mérsékléséhez Algériában köszönhetően annak, hogy tanácsokat adnak a mecsetekbe járó fiataloknak" - tette hozzá.
Az észak-afrikai országban évente körülbelül 50 új beteget és 200 új HIV-fertőzést regisztrálnak az egészségügyi hatóságok. Hivatalosan 1234 beteget és 5381 fertőzöttet tartanak számon 1985 óta, ez a lakosság 0,1 százaléka. Ez azonban számos megfigyelő szerint csak a jéghegy csúcsa.
Az országban megnyitott kilenc anonim és ingyenes tesztközpont, számos ismeretterjesztő kampány ellenére, az AIDS még mindig tabu Algériában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése