2010. január 29., péntek

Allah csodája: a mecsetek nem dőltek romba Haitin!

Mecset Port-au-Prince-ben rommal körülvéve

A caribbeanmuslims.com oldal munkatársai a közelmúltban a földrengés által szétzilált országban jártak, s épp a Tauhíd mecsetben időztek a hajnali ima után, mikor a 6,1-es utórengés rázta meg a fővárost, Port-au-Prince-t. Az épület ennek is ellenállt. Sőt! A mecset vált otthonává számos muszlim és nem-muszlim hajléktalannak. Ugyanakkor muszlim áldozatai is voltak a pusztító földmozgásnak, akiknek Allah kegyelmezzen!

1 megjegyzés:

  1. A muzulmánok abban hisznek, hogy ők nem terroristák, hanem mártírok. Van azonban a kettő között egy óriási különbség - ahogy valaki jogosan rámutatott -, mégpedig az, hogy egy mártír ezt mondja: "Meghalok azért, amiben hiszek"; a terrorista viszont ezt: " Te fogsz meghalni azért, amiben én hiszek." Figyelembe véve, hogy ártatlan embereket támadnak meg, a napnál világosabb, hogy terroristák.


    Vajon miért vállalja egyre több nő is a "mártír" szerepet?

    És hogy miért készek meghalni? Azért, mert hetvenkét hurit, azaz égi szüzet ígértek nekik, akik a Paradicsomból hívogatják őket. A Titmzi című hadith a második kötetében (35-40. és 138. oldalak) részletes leírását adja ezeknek az örökké fiatal és halhatatlan lényeknek, akik szexuális szolgáltatásaikat ajánlják fel a halott mártíroknak. Az egészben az a legironikusabb, hogy a mártíroknak megígért paradicsomi életstílusról sok minden elmondható, csak az nem, hogy erényes lenne; a radikálisok mégis az állítólag "erényes ideálokat" hirdető iszlám legelkötelezettebb követőinek tartják magukat.

    VálaszTörlés