2010. január 26., kedd

Leszámolás a Magyar Iszlám Közösségben? - A gázkommandó lecsapott


A Stop.hu cikke

Nincs fűtés a Magyar Iszlám Közösség Róbert Károly úti mecsetjében, mert egy névtelen bejelentést követően a gázkommandó 73 ezer köbméter kifizetetlen gáz miatt lekapcsolta a fűtést. A gázművek feljelentést fontolgat, a mecseten belül egymás közti leszámolásról beszélnek a hívek.

A Magyar Iszlám Közösségen belül egymásnak feszülnek az indulatok, miután két hete a fűtést is lekapcsolták, és a hívők egy része szembehelyezkedett Bolek Zolán elnökkel. Bolek azzal hívta ki maga ellen a sorsot, hogy a hívők egy része szerint egy pártsemleges szervezet vezetőjeként politizálni kezdett. Bolek a héten a Fidesz-kormány volt PHARE-miniszterével Szudánban töltött el néhány napot, karácsonykor pedig jobbikos karácsonyi képeslapokat osztogatott.

Az utolsó cseppet az jelentette a pohárban, hogy az iszlám közösség Róbert Károly körúti templomában lezárták a gázt. Csallóközi Zoltán, a Fővárosi Gázművek igazgatója a STOPot arról tájékoztatta egy ismeretlen bejelentőtől tudták meg, hogy a közösség Róbert Károly körúti imatermében "lopják a gázt". A gázművek nem találta saját fogyasztói között a közösséget, és a címet sem. Az ellenőr csapat "szabálytalan gázvételezés" miatt leszerelte az 1997-es gyártási évben készült gázórát, amelyet az igazgató szerint valaki illegálisan szerelt fel.

A felszerelés óta a közösség 73 655 köbméter gázt fogyasztott, ami Csallóközi szerint áfával, alapdíjjal és kötbérrel együtt legalább tízmillió forintos tartozást jelent. "Vizsgálatot kezdeményeztünk, a jövő héten várhatóan feljelentést teszünk a rendőrségen is" - mondta.

Bolek Zoltán a STOPnak azt mondta, ő egyáltalán nincs rosszban senkivel, és cáfolta, hogy jobbikos képeslapokat osztogatott volna. A jobbikos képeslapok szerinte úgy kerültek a mecsetbe, hogy valaki letette oda, hogy akinek szüksége van rá, nyugodtan vigye el, számára ez nem jelent problémát.

A mecsetben tilos politizálni, de magánéletben lehet politizálni - hangsúlyozta. "Vannak közöttünk MSZP-sek, fideszesek, jobbikosok" - mondta, majd hozzátette, hogy ő Vona Gáborral az EP-választások után beszélt, és megkérdezte tőle, hogy terveznek-e a muszlimok ellen valamilyen negatív intézkedést hozni, de megnyugtatott, mondta.

A gáz lekapcsolásáról Bolek azt mondta, lopásról szó sincs, hiszen "hivatalosan leplombált gázóránk volt". "Ha a jóisten megsegít, egy éven belül kifizetjük a tartozást" - mondta. Bolek, mint mondta, számított arra, hogy leszerelik a gázórát, de azért fohászkodott az úristenhez, hogy ennek csak tavasszal jöjjön el az ideje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése