2010. február 3., szerda

Daniel Streich, a minaretek svájci ellenzője felvette az iszlám vallást!

Daniel Streich katonai oktatóból lett iszlámkritikus politikus. Ma már Európa legszebb mecsetét szeretné Svájcban felépíteni.

Daniel Streich volt az, aki Svájcban először felvetette a minarettilalomról szóló népszavazás kérdését. Svájcban nagy felzúdulást okozott az eset, hiszen Streich az iszlámkritikus Svájci Néppárt (SVP) képviselője, s országszerte iszlámellenes szlogenekkel kapányolt még nem is olyan rég. Streich tulajdonképpen épp a népszavazás idején, azaz 2009 novemberében szakított pártja hivatalos irányvonalával, boszorkányüldözésnek minősítve azt. Közben kiderült, hogy a politikus ekkor már két éve titokban tartotta megtérését. Streich azóta szánja-bánja tetteit, s elhatározta, hogy szülőhazájában építi fel Európa legszebb mecsetét.

Szakértők rámutatnak, hogy a múlt év végén rendezett népszavazás Svájcban az iszlámra irányította a nép figyelmét, és meglepően sok ember tér át az utóbbi időkben.

Az alpesi államban a lakosság mintegy 6 százaléka muszlim, akik főleg a Balkánról és Törökországból származnak, de nő az iszlám hitre áttérők száma is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése